Курсове помагат за интеграцията на бежанките в България

17:30, 16 фев 18 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тримесечен курс по основни компютърни умения и английски език за жени бежанки по проект, финансиран от Български фонд за жените, организират Българския червен кръст и социалното предприятие "Human in the Loop". По голямата част от жените бежанки са без професионален опит. 

Курсът цели да им предостави възможност за трудова заетост. Компютърните умения, които ще усвоят, ще им помогнат да си намерят работа в България или да работят дистанционно от домовете си. Освен това ще им позволи да станат по-социални и свързани с обществото ни. 

За да се реализира този курс обаче, се търсят доброволци, които да водят занятията. Възрастови ограничения за доброволците няма. С предимство ще се ползват жените-доброволци, заяви Лидия Асприди, социален работник по интеграционни мерки в Центъра за бежанци към БЧК.

Първите участници в курса ще бъдат 10 жени от Сирия, Ирак и Афганистан. 

Всеки, който желае да стане доброволец, може да кандидатства на Facebook страницата инфоцентър БЧК или на платформата „Time heroes“ до 18 февруари. Самият курс ще започне на 3 март и ще продължи до 27 май. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама