Кметицата на Борован за насилието в дома: Не уволнявам хора заради клипове

14:10, 16 фев 18 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не уволнявам хора заради клипове и медиен натиск”, това заяви кметът на община Борован Десислава Тодорова във връзка с насилието в дома за деца в селото, съобщи NOVA. 

Според нея се усеща желание за поредна сензация и раздаване на провосъдие в ефир. По думите й във включванията се правели внушения, че институциите си прехвърлят топката. Това не е така, казва кметът. „Всеки ще поеме отговорността си”, добави Тодорова. И все пак уточни, че тя нямала право да наказва. Ако го направи, щяла да превиши правомощията си. 

Към момента всички служители, за които е ясно, че са налагали насилие, не работят с децата - двама са в болничен, а един е в отпуск. 

Людмила Петрова - възпитателката от видеото, се очаква да се върне на работа в края на месеца. Тогава щяла да бъде уволнена от новия временно заемащ поста управител, категорична е Тодорова. Тя каза още, че има достатъчно данни, че служители са упражнявали вербално и физическо насилие, но „случаите, които медиите излъчиха, са едва от октомври 2017 година”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама