Руският посланик: Вероятно Путин ще дойде в България тази година

14:30, 16 фев 18 / Свят 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2018 г. е точното време руският президент Владимир Путин да посети България, като визитата вероятно ще бъде уговорена след като приключат изборите в Русия на 18-ти март”, каза при посещението си във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров.

Макаров посочи, че има изпратена официална покана от страна на президента на България Румен Радев към руския президент.

Тя беше направена още през лятото и важи за цялата година, когато има годишнина от Руско-турската освободителна война. След изборите, които има в Русия на 18-ти март, ще бъде съгласувана дата за това посещение. Смятам, че визитата ще се състои. Сега е точното време за посещение на руския президент, тъй като последното му посещение беше през януари 2008 г. – това са повече от 10 години“, обясни Макаров.

Относно официалните гости, които се очаква да дойдат у нас за 140-годишнината от Освободителната война, той посочи, че на 2-ри март у нас ще пристигне руският патриарх Кирил по покана на българския патриарх Неофит. Освен това ще има посещение и на парламентаристка делегация по покана на Народното събрание.

„Ще дойдат представители на Руското военно-историческо дружество, на Руското историческо дружество. Така че ще има солидно руско присъствие на предстоящите празници в България“, добави посланикът, цитиран от Агенция „Фокус”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама