Отбелязваме Международния ден на редките болести

08:00, 28 фев 18 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За Световен ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства.

Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008година и постепенно се превръща в световен феномен.

Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна  инициатива.   Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна.  

В  Пловдив с подкрепата на Медицински център  РАРЕДИС , Асоциация НАЕ  и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, пред Института по редки болести в  ж.к.“Тракия“, ул. „Маестро Г. Атанасов“ 22 ( зад Община Тракия)   ще се съберат представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели.

Точно в 13.00 часа, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа.

В небето ще бъдат  пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама