Ейбъл Ферара с награда за цялостно творчество от СФФ

11:20, 28 фев 18 / Култура 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прочутият режисьор Ейбъл Ферара ще получи отличието на гала вечер в кино „Люмиер“ на 17 март.

С отличие за цялостен принос към изкуството на киното – така организаторите на 22-рото издание на София Филм Фест ще посрещнат легендарния американски режисьор Ейбъл Ферара.

Авторът на кинозаглавия от ранга на „Разкази за стриптизьорки“ и „Лошият лейтенант“ ще акостира на роден терен на 17 март. Същата вечер на гала церемония в кино „Люмиер“ прочутият като един от доайените на независимото кино в САЩ ще получи и своя приз - Наградата на София.

Броени минути след това любителите на седмото изкуство ще имат възможността да изгледат и лентата „Кралят на нощта“, чиято емоционална натовареност провокира дори съпругата на Ферара да напусне салона в деня на премиерата през 1990 г.

Визитата на режисьора у нас е своеобразният подарък към феновете на фестивала от страна на Jameson Irish Whiskey, които този март ще отбележат 15-ата си годишнина в партньорство със СФФ.

Освен „Кралят на нощта“, в програмата с филми на Ферара влизат още заглавията „Разкази за стриптизьорки“, „Пазолини“ и документалните „Ейбъл Ферара: Alive In France” и „Пиаца Виторио“.

По време на престоя си у нас американецът ще проведе и два майсторски класа. Те ще се състоят на 18 и 19 март в Дома на киното.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама