Линейка е била блокирана, след като лавина затвори пътя Пампорово-Смолян

10:05, 28 фев 18 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лавина в района на "Св. Пантелеймон" е затворила снощи пътя Пампорово-Смолян, като в района е била блокирана линейка с болен, която пътувала от Чепеларе.

Пътната артерия е била пробита в рамките на половин час и движението е било възстановено, като реаномобилът е успял да стигне до болницата, без да има фатални последици.

„Паднала е снежна маса от около
100 кубични метра, което не е била никак малко. Това се случва снощи малко след 1:00 часа, в момент в който точно преди минути е минала почистващата техника. Сигналът е получен на тел. 112 и веднага машините са обърнали посоката и са се захванали с разчистването“, коментира зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров, цитиран от Дарик радио.

"Няма откъснати села и такива без ток, както и бедстващи хора", съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов. Новата снежна покривка в областта от снощи е между 10 и 20 см.

Снегът в Пампорово вече надхвърля 120 см, като само снощи са наваляли нови 20 см, а температурата в курорта в момента е около минус 7 градуса, по данни на Планинската спасителна служба.

Има въведени ограничения за товарни автомобили над 12 тона, които не трябва да са с ремаркета и полуремаркета по проходите „Рожен“ и „Печинско“, както и по пътя Девин- Михалково. Движението в Смолян също е сериозно затруднено, особено по малките и стръмни улици, което доста изнервя шофьорите от ранни зори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама