Валери Симеонов: Опозицията има интерес да клати правителството

12:11, 28 фев 18 / Политика 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е спокоен след трусовете в енергетиката. Той не бърза с оставката на Теменужка Петкова. Първо трябва да се изслушат компетентните институции, е мнението на лидера на НФСБ, предава News.bg.

Опозицията, според него, има интерес да клати правителството, а и интерес имат и партии извън Народното събрание. Става въпрос за една частна сделка, изтъкна Симеонов пред журналисти в парламента. 

Скандалното в случая, според него, е неопитността на купувача на ЧЕЗ. 

Една работеща система не трябва да отива в ръцете на хора, които си нямат хабер, никаква представа от управление, инвестиции, смята Симеонов. Как ще прецени Гинка дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато тя надали знае какво е трафопост, изказа притесненията си вицепремиерът.

Въпросите са много, констатира той и поясни, че още не е ясно дали сделката ще се осъществи. Нека да изчакаме, още нищо не е станало, уверен е вицепремиерът.

Днешният парламентарен ден започна очаквано със скандала за сделката на ЧЕЗ след като вчера тонът достигна кресчендо в последователните брифинги на БСП и ГЕРБ. От БСП поискаха да премиерът Борисов да дойде да отговаря пред депутатите, като предложението също бе очаквано отхвърлено от мнозинството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама