Надзирателите пратиха на Цачева "Приказка за стълбата" на Смирненски (СНИМКИ)

12:39, 28 фев 18 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Синдиката на служителите в затворите в България изпратиха "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски до Министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от Синдиката.

Посланието на този подарък е "с надежда, че споделената "Приказка за стълбата" от Христо Смирненски ще пробуди съвестта Ви в седмицата, когато официално започна протестната ни кампания "Европа и за нас", въпреки че с бездействието си и цялостното поведение до момента демонстрирате, че отдавна сте преминали последното стъпало. Приемете този наш жест като пореден опит да Ви върнем към реалността, човечността и в пътя на справедливостта".

Вярваме и се надяваме, че не сте изгубили безвъзвратно човешкото в себе си, пишат в придружителното послание към подаръка. От браншовата организация на надзирателите призовават Цачева да прочете отново това произведение, а то: "казва много, всъщност всичко!", пишат още от Синдиката.

Едновременно с подаръка към Цачева от Синдиката на служителите в затворите в България внесоха искане до Министерство на правосъдието с четири въпроса по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

В писмото до администрацията на правосъдното ведомство се пита за общия брой служители на Централната администрация на ведомството, колко са най-високите месечни брутни заплати. От Синдиката не се притесняват да запитат и каква е заплатата на правосъдния министър, размера на изплатените бонуси на политическия кабинет в периода 1 януари - 31 декември 2017 г.

От синдиката настояват за изравняване на заплатите на служителите на специализираните дирекции подчинени на министъра на правосъдието с тези в МВР още в рамките на настоящата година.

Малко по-рано - в 08:00 сутринта отново имаше протест на надзиратели пред входа на Съдебната палата в София. Те искат по-високи заплати и по-добри условия на труд. Протестиращите носеха плакати "Министерство на правосъдието в лицето на своя министър генерира дискриминация и демонстрира безхаберие пред лицето на Европа" и "Г-н Борисов, стартовата заплата в ГДИН и ГД Охрана е 567 лв. Това не е ли срамно?".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама