Два неуспешни опита за незаконен износ на цигари на "Дунав мост 1" (СНИМКИ)

12:49, 28 фев 18 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Митница-Русе предотвратиха два идентични опита за незаконен износ на цигари с български акцизен бандерол в търговски количества за страни от Западна Европа. Задържаното общо количество цигари е 4170 кутии /над 8 мастербокса/.

Двата пренасящи цигари автомобили са се явили на „изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 23.02.2018г. около обед в рамките на 1 час. В началния етап на проверките е участвало митническото куче Ран, което е специализирано в откриването на тютюневи изделия. 

След като четириногият митничар дал сигнал, че в колите има значителни количества тютюневи изделия, водачите си признали, че превозват цигари. И двамата обяснили, че не знаят точното количество на цигарите, тъй като денковете и куфарите им били дадени затворени, за да ги пренесат до страна в ЕС, където да ги предадат на получател. 

От първата кола митническите служители извадили общо 1850 кутии /37000 къса/ цигари, а от втората 2320 кутии /46400 къса/.  Преобладаващите марки са „Давидоф", „Марлборо", „Парламент", „Дънхил" и „Карелия". Всички тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но без изискуемите по закон документи за превоз на акцизни стоки в търговски количества към други страни в общността.

Цялото количества цигари е иззето и от двата автомобила. По случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама