Започват нови кампании за собствениците на домашни кучета и котки в Пловдив

09:10, 12 мар 18 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на Международния ден за защита на безстопанствените животни – 4 април, Община Пловдив стартира познатите вече на пловдивчани инициативи за стимулиране собствениците на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив.

От днес общината стартира кампанията „Регистрирай куче и спечели награда”. Тя ще се проведе за четвърта поредна година. Насочена е към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче. Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.

Предвидено е 12 изрядни притежатели на кучета, да получат пакет подаръци за своя любимец /разнообразни аксесоари и груминг услуги/, ако до 10 декември 2018 г. регистрират своето домашно куче в районната администрация по местоживеене.

За 19 март е предвидено началото на втората кампания, която е за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив. В нея могат да се включат собственици на идентифицирани домашни кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти.

Желаещите да се възползват от условията по кампанията от 14 март ще могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка”. Талоните ще се предоставят от съответната районна администрация по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 20 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет. В рамките на кампанията ще бъдат кастрирани около 300 домашни кучета и котки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама