Проливни дъждове заливат пети ден източното крайбрежие на Австралия

11:51, 12 мар 18 / Свят 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асоциацията на застрахователите в Австралия обяви североизточните райони на щата Куинсленд за зона, пострадала от катастрофа, съобщи в телевизия АВС. Пети ден там не престават проливните дъждове. 

Много от градовете, разположени в северната част на Куинсланд на тихоокеанското крайбрежие и близо до него, са потопени от проливните дъждове и разлелите се реки. Решението улеснява процедурите за разглеждане на исканията на застрахованите за покриване на щетите. 

Особено тежка е ситуацията в град Ингъм, където живеят около 5 000 души. Той се намира на около 100 километра от по-известния Таунсвил. Районът привлича туристи и инвеститори заради красивото крайбрежие и все още спокойно крайбрежие.
Както съобщиха местните власти около 90% от домовете в града са пострадали от наводнението. 

В нощта срещу понеделник дъждовете в северната част на щата отслабнаха леко, но според прогнозите на синоптиците ще продължат още няколко дни.

Куинсланд заема площ от 1 852 642/км² и има население от 4 720 000 души. Щатът е седем пъти по-голям от Великобритяния например.

Столица и най-голям град е Брисбейн - един от най-известните и красиви градове в Австралия. Съчетава изключително модерна архитектура, прекрасен слънчев климат, прекрасна природа и средиземноморски стил на живот.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама