Хората на Иванчева заплашват с дело в Страсбург по повод ареста й

09:58, 18 апр 18 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на столичния квартал "Младост" и представители на НПО "Зелен Младост" излязоха на протест в подкрепа на арестуваната кметица Десислава Иванчева. 

"Това е нагласен сценарий за нейното компрометиране, тъй като тя засегна редица интереси. Сред тях е и неин сигнал до прокуратурата за фалшификация на документи за строеж отпреди три седмици", заяви Петър Кърджилов, пиар на район "Младост" пред NOVA. 

"Няколко са инвеститорите, които могат да натиснат за елиминирането на г-жа Иванчева от поста. А защо не и всички заедно", допълни той.

Кърджилов беше категоричен, че това е нарушение на човешките права на кметицата и нейната заместнична Биляна Петрова: "Със сигурност ще се стигне до завеждане на дело в ЕСПЧ в Страсбург".  

"Ние сме тук, за да защитим нашия легитимно избран кмет. Вчерашната акция беше с цел тя да бъде компрометирана. Държавната репресивна машина е задействана с цел тя да бъде отстранена от общината", заяви участничка в акцията в подкрепа на арестуваната кметица. 

Поддръжници на кметицата свързаха ареста й с пресконференция на НПО "Зелен Младост", която трябва да се проведе в сряда и за която се анонсира, че ще освети скандални факти около застрояването. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама