Арест на столичанка съставяла неистински документи

10:00, 18 апр 18 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителка на столицата е задържана след проведена в столицата специализирана полицейска операция на служители от отделите „Икономическа полиция” и „Разследване на общата престъпност” при Главната дирекция „Национална полиция“. По първоначална информация, М. Г. (65 г.) се занимавала със съставяне на неистински официални документи, съобщиха от МВР.

При извършените по процесуалния ред неотложни действия по разследването - обиск и претърсване и изземване в жилище, обитавано М. Г., са намерени, описани и иззети множество документи - удостоверения за пенсиониране, удостоверения за трудов стаж, трудови книжки, военни книжки, копия на документи, съдържащи лични данни на различни хора, ксерокопия на лични карти и свидетелства за управление на МПС, флашпамет и принтер. Жената е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал. 1 от Наказателния кодекс. Активните действия по разследването и други процесуални действия  продължават под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама