Хотел "Риц" в Париж разпродава обзавеждането си на търг (СНИМКИ)

16:00, 18 апр 18 / Любопитно 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Късметлии, успели да се сдобият с вещи и предмети, които "Риц" разпродава на търг, ще могат да лично да изпитат какво е да се потопиш във вана на легендарния хотел в Париж или да изпратиш кучето си да спи в кош в стил Луи Шестнайсети, съобщи "Франс прес", цитирана от БТА.

В първия ден от търга, организиран от аукционна къща "Аркюриал", за две бронзови монументални скулптури с изображение на нимфи, красили входното фоайе на хотела, бяха платени 54 600 евро при първоначална оценка 10 000 евро.

Вана от чугун, представена като "първата", инсталирана в хотела, смени собственика си срещу сума от 7800 евро.

Кош за куче в стил Луи Шестнайсети, подходящ да приюти и котка, беше продаден за 2600 евро.

Очарован купувач, пристигнал от Берлин специално за търга, плати 1300 евро за два портрета на Шопен - репродукции на Дьолакроа.

За тройно канапе в стил Луи Петнайсети беше платена сума от 8800 евро - над десет пъти по-висока от първоначалната оценка.

Хотел "Риц" в Париж, открит през 1898 г. и редовно посещаван през годините от знаменитости от ранга на Коко Шанел, Марсел Пруст, Ърнест Хемингуй, принцеса Даяна, отвори отново врати преди две години след 4-годишен ремонт. Разпродажбата на около 10 000 лота от обзавеждането му, които вече не "пасват" на интериора, беше оповестена по-рано през годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама