Елизабет II в "дълбока покруса" след загубата на последното си корги

13:20, 18 апр 18 / Любопитно 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската кралица Елизабет II е съкрушена от загубата на последното си корги Уилоу, разкриват източници от Бъкингамския дворец, цитирани от вестник "Дейли експрес", пише БТА.

Кончината на кучето е потопила Нейно Величество в "дълбока покруса". Коргито, което е страдало от злокачествено заболяване, е било приспано в неделя в замъка Уиндзор.

"Нейно Величество е оплаквала загубата на всяко едно от коргитата си, но кончината на Уилоу я разстрои повече. Вероятната причина е, че коргито беше последната връзка с родителите й и детството й. От години тя отглежда кучета от тази порода и загубата на последното от тях е като край на една цяла епоха", отбелязват източниците.

Според дворцовите служители коргито е погребано в земите на замъка Уиндзор. Очаква се на мястото да бъде поставен надгробен камък с името му.

Коргито Уилоу е верен спътник на кралица Елизабет II в продължение на близо 15 години и дори присъства на официалния й портрет по случай 90-ия й юбилей.

Нейно Величество все още притежава две доргита - кръстоска между корги и дакел, кръстени Вулкан и Кенди.

През 2017 г. кралицата осинови коргито Уиспър след смъртта на собственика му - служител в провинциалното й имение Сандрингам, припомня изданието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама