Започва Софийски фестивал на науката 2018

13:00, 05 май 18 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Защо умни хора вярват в глупости? Да се страхуваме ли от изкуствения интелект? Възможна ли е грипна пандемия днес? Какво е общото между математиката и семейство Симпсън?


През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Осмото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-голяма от всякога. През 2018 година фестивалът предлага над 100 събития с участието на над 80 вдъхновяващи учени от 17 държави.
Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни и хиляди ученици отново ще участват в забавни събития и практически работилници, заедно със своите преподаватели или родители.


На 10 и 11 май (четвъртък и петък) е специалната училищна програма за организирани групи от ученици с техните преподаватели. Създадени специално за по-млада публика, тези едновременно забавни и образователни събития предлагат атрактивни обяснения на научни теми от учебния материал по математика, физика, химия, биология и география.

Освен събития, фестивалът предлага изложби, книги, и много щандове с експерименти и демонстрации, където можете да видите и изпробвате науката в действие. Зоните "Откривател" и "Зона 42" ще работят през цялото време на фестивала и за тях не е необходим пропуск или билет. Там ви очакват близо 50 щанда.

Достъпът до изложбите и шатрите с експерименти е свободен. Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама