Депутатите ще обсъждат предложението на БСП за намаляване на заплатите им

09:00, 04 май 18 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати ще бъде обсъждано на днешното парламентарно заседание. 

Първа точка в дневния ред на петъчното заседание е предложението, което лидера на БСП Корнелия Нинова внесе през седмицата за намаляване заплатите на депутатите от сегашните 3570 лв. на 2976 лв. С толкова е завършил предишният парламент като възнаграждение на законотворците и затова партията взема тази сума като базова.

Депутатското възнаграждение няма да расте, според идеята на левицата. Сега заплатата на родните законодатели се увеличава автоматично с ръста на средната залата в страната, припомня БНР.

"Тази промяна ще се отрази на още 19 органа в страната. Знаем, че ще има тежка съпротива срещу това, знаем, че ще ни изкарат по-черни от дявола, готови сме за този упрек. Но имаме само един въпрос, на който опонентите ни би трябвало да отговорят. Кой друг в страната, освен политическия административен елит, получава на тримесечие увеличение на заплатата си автоматично според това дали расте средната заплата? Второто ни продължение касае отпуските и ваканциите. Предлагаме депутатите да почиват само на официално обявени в страната празници, така както всички българи", добави Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама