Борисов: Корупцията е бич, който всеки ден трябва да се смазва

09:15, 04 май 18 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корупцията е бич, който всеки ден трябва да се смазва“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

На въпрос какво му е мнението а случая с арестуваната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, той коментира така: "Това, което видях го споделих и с главния прокурор, и с директора на КОНПИ. Това, което ми беше обяснено е, че всяка една банкнота трябва да се запише и опише по номер. От двете страни, една по една, да се изземе по необходимия начин. А това са 70 хил. банкноти. Надявам се това да им е обица на ухото за всички, когато се провеждат подобни операции, хората не обичат да има голяма показност. Точно обратното, колкото са по-тихи, както си мислят, че с прокуратурата действаме в борбата с контрабандата. Всеки ден и неотлъчно".

Нека да дадем шанс на антикорупционната комисия. Би трябвало на тяхно място да си изведат поуки, че по-бързо трябва да се броят тези пари. Мисля, че проблем със задържането няма. Случаят за мен е приключен. Толкова много свидетели излязоха да говорят. Нека сега съдиите да решават по съвест", заяви още Борисов.

Попитан има ли конфликт между правителството и президента, премиерът отговори: „Престрелките са от него към нас и към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един. А Радев се държи като президент само на две партии - БСП и ДПС”.

Борисов подчерта, че за да има разбирателство, е разпоредил „министрите всеки ден да искат срещи с президента”.

Те приемат обществените поръчки и носят отговорност за провеждането им. И аз имам мои мисли в тази посока, но не бих ги казал, не бил се превърнал в президента”, категоричен бе Борисов.

Президентът говореше, че авиацията е приземена, а ще прави парад на 6 май”, каза Борисов по повод изказване на държавния глава Румен Радев, направено преди време.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама