Продават нюйоркския хотел "Плаза"

11:55, 05 май 18 / Свят 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Емблематичният хотел „Плаза“ в Ню Йорк е на път да смени собственика си.

За кандидат-купувачи се сочат инвеститорът от Ню Йорк Шахал Хан и Камран Хаким, по произход иранци и едни от най-едрите частни собственици в Ню Йорк в сферата на недвижимите имоти. Те се съгласиха да платят сумата от 600 милиона долара за хотела в югоизточния ъгъл на „Сентръл парк“ в Манхатън.

Сделката ще бъде финализирана на 25 юни, съобщават световните медии.

Родените в Мумбай британски милиардери Дейвид и Саймън Рубен предоставят заем от около 415 милиона долара, или почти 70% от стойността на сделката, според човек, който е запознат с въпроса по сделката. Говорител на Рубен‘с, който притежава дълг върху имота, не отговори на искането за коментар.

„Плаза“, който е открит преди 111 години, а построяването му е струвало 12,5 милиона долара, е единственият американски хотел, обявен за историческа забележителност от национално значение. Появява се в няколко филма, сред които "Сам вкъщи-2" и "Север-северозапад".

През 1988-ма година като строителен предприемач президентът на САЩ Доналд Тръмп купува сградата, която е с 19 етажа и 282 стаи. Впоследствие я губи след процедура по обявяване на фалит през 1992-ра година.

През 2005-та година хотелът е ремонтиран и част от него е превърната в луксозна жилищна сграда. Оригиналният вход, лобито и ресторантът "Палм корт" остават непроменени.

Нощувка в обикновена стая струва 800 долара, а в най-луксозната около 30 000 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама