Президентът на Молдова: 9 май е ден на победата, а не ден на Европа

12:00, 05 май 18 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постановлението на молдовския парламент, прието заради задграничните ни партньори, предполага, че на 9 май в страната ще се отбележи не само Денят на Победата над фашизма, но и Денят на Европа, каза президентът на Молдова Игор Додон в ефира на телевизия  NTV Moldova.

„Законодателството бе променено частично, аз не съм подписвал такъв закон, но има постановление на парламента за това, че на 9 май ще се отбелязва Денят на Победата и Денят на Европа. Считам, че те правят това за задграничните ни партньори, при това посолството на ЕС в Молдова постъпи по-мъдро и ще отбележи Деня на Европа на 10 май“, каза Додон.

Президентът на Молдова заяви, че на 9 май ще оглави марша на Победата, той е уверен, че в него ще вземат участие хиляди.
„Считам, че за гражданите на Молдова 9 май си остава Ден на Победата. Считам, че Ден на Победата имаше, има и задължително ще има и в бъдеще в страната“, каза той.

Под егидата на президента на Молдова се организират десетки акции, посветени на Деня на Победата, извършват се ремонти на мемориалите на славата „Вечност“ в Кишинев, активистите от „Млада гвардия“ посещават ветераните.

В навечерието на празника, на 8 май на площада на Великото национално събрание ще се проведе празничен концерт, в който ще участват народният артист на Русия Олег Газманов и заслужилият артист на Русия Денис Майданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама