Борисов даде срок до два месеца да се вземе решение за АМ "Струма"

19:06, 05 май 18 / Култура 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на месец-два археолозите и експертите имат срок да дадат решение за трасето на АМ "Струма" и, в същото време, как да бъдат запазени археологическите находки. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като инспектира участъка от магистралата при откритите останки от античното селище Скаптопара край село Покровник в района на Благоевград.

Премиерът, четерима министри и шефът на АПИ инспектираха лот 3.1 на магистралата, а на обекта присъстваха десетки протестиращи граждани, искащи запазване на археологическите разкопки. Борисов разговаря с тях.

Мъж се обърна към Борисов, като заяви, че на референдум хората са гласували "за" запазване на разкопките и попита какво следва.

Премиерът заяви пред протестиращите: "Спираме магистралата и отиваме да строим нагоре, на север. Какво да направим друго? Искаме да направим магистрала. От 1973-та година знаят, че има разкопки тук. Защо не протестирахте тогава? Защо не е направено? Знаете ли колко археология сме направили по страната? Искам да го направим като хората, затова търсим решение как да го направим".

Премиерът покани на среща в Министерския съвет през следващата седмица кмета на Благоевград Атанас Камбитов, представители на инициативния комитет за запазване на археологическите находки.

По време на инспекцията премиерът Бойко Борисов бе придружаван от министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков, Боил Банов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама