Отбелязваме Световния ден на множествената склероза

09:00, 30 май 18 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множествената склероза е основният нетравматичен фактор, водещ до инвалидизация сред младите хора в световен мащаб. 2,3 млн. души са засегнати от болестта по света, 690 000 са болните в Европа. Над 7000 са хората, които водят битка със заболяването в България, като по данни на лекари всяка година у нас се диагностицират нови 80 случая на болестта.

Тази година кампанията за ранно информиране за множествената склероза ще премине под надслов "Ръка за ръка в живота с множествена склероза", #bringinguscloser и #MSInsideOut, и е свързана със засегнатите от болни, както и хората, участващи в търсенето и прилагането на лечение - учени, лекари, медицински сестри, дарители и доброволци. Целта й е да покаже, че всяка година медицината се приближава все повече до откриването на лечение за тази тежка, нелечима и водеща до трайна инвалидизация болест.

Днес, на 31 май и 1 юни в Park Center Sofia ще бъде поставена специализирана виртуална стая, в която всички желаещи ще могат да научат повече за диагнозата, както и да изпитат всички симптоми, които множествената склероза причинява на пациентите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама