Тръмп и Ким Чен-ун ще се срещнат на 12 юни

10:01, 02 юни 18 / Свят 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур и че комунистическата държава желае да се откаже от ядреното си оръжие, предадоха световните агенции.

Тръмп заяви, че това ще отбележи началото на преговорния процес със Северна Корея, който може да включва няколко срещи.
"Мисля, че ще започнем отношения помежду си и те ще започнат на 12 юни", каза Тръмп. Той предупреди, че след годините на враждебност няма да е достатъчна една среща, но изрази надежда, че тази в Сингапур ще бъде едно добро начало.

Според американския президент севернокорейският лидер наистина възнамерява да закрие ядрената военна програма на страната си, както искат Съединените щати.

Той съобщи, че е обсъдил с Ким Йон-чхол официалното слагане на край на Корейската война, т. е. подписването на мирен договор за формално прекратяване на конфликта от периода 1950-1953-та година, след който е подписано само примирие.

Президентът на САЩ каза, че очаква деня, когато ще може да отмени санкциите срещу Северна Корея. Съединените щати няма да дадат основната сума пари в помощ на КНДР, а това ще направи Южна Корея, отбеляза той.

Тръмп изтъкна, че повече няма използва термина "максимален натиск" върху Северна Корея, защото тя и Съединените щати вече намират общ език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама