Башар Асад пожела среща с Ким Чен-ун

14:58, 03 юни 18 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Сирия Башар Асад ще посети Северна Корея, заявиха от държавните медии в Пхенян, цитирани от „Гардиън“. Това ще бъде първото държавно посещение на сирийския президент под ръководството на Ким Чен-ун.

Докладът на официалната Корейска централна информационна агенция не каза кога ще бъде посещението, но двете нации, засегнати от санкции, са съюзници десетилетия наред, а Вашингтон обвини Северна Корея, че съдейства на Сирия със своите оръжейни програми.

Тясното военно сътрудничество между тях започна, когато Пхенян прати 530 военни, в това число пилоти, танкисти и военни, отговарящи за ракетните пускове, в Сирия по време на арабско-израелската война през октомври 1973-а година.

Срещата идва в момент, в който светът е насочил поглед към предстоящата среща на върха между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. Очаква се тя да бъде съсредоточена върху затварянето на програмите на Северна Корея за ядрени оръжия, но засега няма споменаване на запасите от химически и биологични оръжия на Пхенян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама