Община Рила ще монтира видеонаблюдение на входа на градското сметище

11:30, 24 юли 18 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Рила ще монтира устройство за видеонаблюдение на входа на градското сметище като мярка срещу нерегламентирано извозване и изхвърляне на отпадъци, както и палене на огън, казаха от администрацията.

Сметището е затворено от 1 януари тази година, роми обаче ровят за метални отпадъци или палят гуми, което създава предпоставки за инциденти, съобщава БНР.

След затварянето им от 1 януари тази година сметищата в почти всички 9 общини в Кюстендилски район са изоставени и не се охраняват. В резултат стават инциденти, както се случи на сметището край Кочериново през почивните дни. Там възникна пожар и одимяване, а най-вероятната причина нерегламентирано боравене с огън, падане на отпадъци или гуми, казаха от полицията. 

В Рила монтирали фото устройство на градски стадион, където злосторници и крадци често посягали. Фотокапанът дал ефект, затова такъв ще бъде сложен и на градското сметище. Той струва около 400 лева, каза зам.кметът на общината Лазар Чавков. 

Закритите градски сметища следва да рекултивират и да се разпрестят, да се оградят и да се заседят на терените им дървета и растителност. Не бива да се остават без надзор, за да не се случват инциденти, казват еколози и администратори. За това обаче трябва средства, които на този етап не са предвидени.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама