Наблюдава се тенденция към увеличаване на българските плодове и зеленчуци

18:00, 24 юли 18 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече плодове и зеленчуци предлагат на пазара българските производители спрямо миналата година. Цените се запазват като миналата година, като производителите казват, че качеството и тази година е добро.

"Наблюдаваме една трайна тенденция за увеличаване на българското производство. И тази година тръгна много добре, но климатичните фактори до накъде пречат на процеса. Очакват се загуби по полето и намаляване на предлагането на българска стока. Въпреки лошото време има достатъчно количество предлагане. Няма криза на пазара, няма катаклизми. Спекулациите са невъзможни към момента", коментира Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, пред БНТ.

Розовият домат се продава на цена между 1,30 и 1,60 лева. При краставиците има леко оскъпяване в сравнение с миналата година. Миналата година беше много лоша за ябълката. Тази година се очаква добра реколта и равнището на цените на ябълката към момента са леко по-високи в сравнение с миналата година. Лошото време оказа влияние и върху прасковите и кайсиите. Задържа се равнището на цени, аналогични на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама