Ремонтират празното и рушащо се училище във варненския „Аспарухово”

13:00, 24 юли 18 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празната сграда на училището във варненския квартал "Аспарухово" ще бъде ремонтирана до края на годината.

Проблемите с основното училище започват малко след като децата влизат в постройката и това доведе до протести на родители.

"Сградата представлява колони, дограма и гипсокартон. Няма тухли! Срамота. Абсолютно престъпно строителство", коментира родителят Георги Георгиев.

От Община Варна назначават експертиза, която установява, че сградата има сериозни конструктивни проблеми, а заложеното в проекта за строителството й не е изпълнено на 100%.

Администрацията вече е сключила договор с проектантска фирма, която до средата на август трябва да направи технически проект на бъдещия ремонт. След това ще бъде обявена обществената поръчка.

''Ако нямаме жалби от някои от участниците в тръжната процедура очакваме, че ще се справим до края на годината да приключат приоритетно строителните работи, за да може децата да бъдат върнати в училището", заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Ремонтът ще бъде със средства от общината, които впоследствие ще бъдат търсени от строителя по съдебен ред.

Към днешна дата няма отговори от тяхна страна в каквато и да е форма, допълни Христо Иванов. Родителите обаче настояват и някой да поеме отговорност, предава bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама