Репатрираха излезли от употреба коли в Пловдив (СНИМКИ)

09:55, 24 юли 18 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС (ИУМПС) проведоха служители на район „Северен” в Пловдив, съвместно със служители на ІІІ РПУ-Пловдив, ОП „Паркиране и репатриране” и „Еко Варна” ЕАД.

Собствениците на автомобили не са изпълнили в срок съставените им предписания, вследствие на което са били репатрирани две коли от бул.”България” №21/35 и от бул.”Дунав” №77.

Последвала е акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та, които не отговарят на наредбата и са паркирани по улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. След извършения обход на комисията са облепени пет автомобили на следните адреси:
-          Ул.”Вишнева” №7 – 1 бр.
-          Ул.”Борба” №3 – 2 бр.
-          Ул.”Борба” №31 – 1 бр.
-          Ул.”Победа” №59 – 1 бр.

Кметът на район "Северен" инж. Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

„През месец август предстоят нови акции по облепяне със стикери и репатриране на ИУМПС” – сподели кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

От началото на годината в района има 65 на брой облепени със стикери автомобили и 28 на брой репатрирани.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама