Изграждат диги след пороя в Смолянско

13:10, 24 юли 18 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисия от община Баните днес, 24 юли, направи оглед на нанесените щети след обилната градушка, която вчера унищожи напълно селскостопанската продукция в няколко села на смолянската община и стартира изграждане на изкуствени бентове.

„В момента пътищата в селото са проходими, но продължаваме с разчистването им. Изграждаме диги на местата, откъдето вчера е навлязла водата в селото. Надяваме се да няма чак такива валежи, но се подготвяме“, коментира кметът на община Баните, Милен Белчев. Според него едно от свлачищата е опасно, защото се намира в близост до две къщи. На този етап не се предвижда евакуация на живеещите в тях хора. 

Най-засегнати от пороя и градушката са къщите на семейство Делиеви и баба Станка след голямо активизирано свлачище, каза кметът на Давидково Севда Чолакова.

"Те са на една улица, която пътят води за село Стърница, в края на Давидково. Живеят едно семейство и една самотна жена. Между двете къщи е свлачището. Голям късмет е, че не е повлякло една от двете къщи. Три ореха са изкоренени. Единият от тях е заклещен в едната къща. Изкоренени са няколко овошки. Семейството са си нацепили дърва, но ги е повлякла калната маса''.

''Достъпът до самотната жена откъм улицата е прекъснат. Добре, че има пътечка от другата страна на имота. Видяхме жената, беше много стресирана. Другото семейство също. Приземният им етаж е пълен с вода.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама