Обновяват най-посещавания пловдивски хълм

14:00, 24 юли 18 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цялостно обновяване на найпредпочитания пловдивски хълм Бунарджика предприема кметството на район "Централен". Преди това е насрочено обществено обсъждане. Всеки, който се интересува от темата, може да се включи, казва кметът Георги Стаменов. На 8 август е дискусията от 18 часа. Тя ще се състои в зоната пред акведуктите (над централната алея, на гърба на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев").

"Необходима е предварителна регистрация на участниците на имейл [email protected] или на място в деня на събитието между 16.30 и 17:45. Гражданите трябва да посочат име и тема, по която ще вземат участие", обясни Стаменов.

През последната седмица той наблюдавал голям интерес към обсъждането. "Със сигурност има много въпроси и коментари, които гражданите ще споделят. Все пак това е любимо място на поколения пловдивчани", каза той.

Обновяването на тепето е планирано да започне през есента. Ще бъде извършена подмяна на ВиК и елинсталацията, осигуряване на достъп до електричество в различни зони, видеонаблюдение, безжична интернет връзка. Ще бъдат възстановявани акведуктите, старите каменни пързалки и езерата, предаде ''24 часа''.

"Пловдивчани ще имат още една нова зона за релакс", обещава Стаменов. Общината отпусна 1 млн. лева за хълма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама