Обявиха бедствено положение в Тетевенско

13:24, 24 юли 18 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тетевенските села Глогово и Градежница държат първенството по паднал дъжд в понеделник вечерта - 100 литра на квадратен метър. Което пък наложи обвяването на бедствено положение след спешно заседание на Общинския кризисен щаб в Тетевен.

"Основните поражения са в две махали в Глогово, където около 300 души са откъснати от селото", каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

Прелялата река Вит безмилостно нахлу и в 15 домакинства в с. Градежница във вторник около 5 часа сутринта. Стопаните бяха събудени от мътните талази, унищожаващи покъщнината им, съобщи кметът на селото Свилен Чернин.

След обилните валежи бе прекъснато електрозахранването в Глогово, вода също няма заради скъсан водопровод. Но пък всички къщи в двете села са били отводнени, тъй като 3 екипа на пожарните в Тетевен и Ловеч са работили без прекъсване. Друг екип е почиствал шахтите в Тетевен.

"Предприехме спешни мерки за речното корито на Вит - направени са диги. Освен това между Глогово и Градежница са се активирали свлачища - там също се работи. Свързахме се с БЧК, които ще осигурат хранителни продукти и вода за хората", допълни д-р Бояджиева. Тя и областният управител Георги Терзийски незабавно посетиха двете бедстващи села. Присъствието им там бе прието като знак, че всичко ще се оправи по най-бързия начин, предаде ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама