Зоопарк в Кайро мами посетители с боядисани като зебри магарета

20:10, 24 юли 18 / Любопитно 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собствениците на един от зоопарковете в Кайро мамят посетителите, като им показват боядисани като зебри магарета, съобщава телевизионният канал "Екстра нюз", пише БТА.

За мошеничеството предупредил десетокласникът Мохамед Сархан, който посетил зоологическата градина при организирана екскурзия.

На момчето му направило впечатление, че черните ивици на "зебрите" започнали да се стичат по главата и тялото на чифтокопитните. Като се взрял по-отблизо, ученикът с изненада открил, че всъщност ставало дума за магарета, широко разпространени в Египет, боядисани като зебри.

Оказало се, че заради настъпилите големи горещини в египетската столица, боята се разтекла и характерната окраска на зебрите започнала да се свлича пред очите на посетителите. Мохамед Сархан заснел животните и пуснал кадрите във Фейсбук, предизвиквайки огромен интерес в арабските медии.

Собствениците на зоопарка искали да закупят двойка зебри, но цената се оказала прекалено висока за тях. Тогава те заложили на алтернативен вариант - боядисването на магаретата на райета.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама