Кончита Вурст: Най-големият ми страх беше да говоря за това, че имам СПИН

18:15, 24 юли 18 / Любопитно 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Победителката в песенния конкурс "Евровизия 2014", Кончита Вурст призова да се сложи край на клишетата, свързани с вируса ХИВ, на който са носители 37 милиона души на планетата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Налице е опозоряване, свързано с ХИВ - заяви Вурст при откриването на 22-рата международна конференция за борбата срещу СПИН в Амстердам. - Смятам, че причината за това е, че прекалено много хора знаят твърде малко неща за този вирус и това заразяване." Тя поясни, че за нея най-големият страх бил да говори за заразяването си.

Кончита оповести през април в социалните мрежи, че е серопозитивна. Сега тя се надява да пренасочи към ХИВ проявеното към нея внимание, за да може говоренето за заразяването да стане нещо нормално.

Вурст увери, че e получила единствено подкрепа, след като обяви, че е серопозитивна. Тя отбеляза, че серопозитивността е просто част от самата нея. "Днес съм в по-добра форма, по-красива съм и съм по-силна, отколкото когато и да било", каза певицата под аплодисментите на присъстващите.

Това се дължи най-вече на антиретровирусната терапия, благодарение на която носителите на ХИВ могат да живеят по-добре и по-дълго.

Петнадесет милиона души в света обаче нямат достъп до лекарства, които позволяват да се спре разпространението на ХИВ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама