Върнаха окончателно делото срещу Иван Тотев за зоокъта на прокуратурата

15:45, 24 юли 18 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев за Зоопарка вече е окончателно върнато на прокуратурата.

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди протестираното от прокуратурата определение на Специализираният наказателен съд. С него още в средата на юни т.г. стана ясно, че съдебното производство се прекратява, а делото се връща на Специализраната прокуратура за отстраняване на допуснатите съществени процесуални нарушения, съобщи БНР. 

Иван Тотев, заедно със заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев, бяха обвинени за изграждането на градския зоопарк, тъй като възложили строителството не с обществена поръчка, а с пряко договаряне и с това общината е била ощетена с близо 690 000 лева. Предстои да се изясни по какъв начин Тотев, Кацарски и Колев са извършили посочените претъпления, тъй като от обинителния акт няма яснота за това, както и за конкретно пострадало физическо, а не юридическо лице.

Първоначално пловдивската прокуратура не откри данни за престъпление. След това разследването бе прехвърлено на Софийската градска прокуратура. Делото продължи в Специлизирания наказателен съд, който след въведените законови промени гледа подобен род дела. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама