Цветанов: Ще се съобразим с ветото на президента

15:55, 24 юли 18 / Политика 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще подкрепим мотивите на президента и ще се съобразим с ветото, което той налага", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

На брифинг в парламента Цветанов коментира ветото, наложено върху текстове от промените в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол, които държавният глава върна за ново разглеждане в парламента.

Като председател на Правната комисия на Данаил Кирилов му е възложено да разработи нови текстове, които вече са готови, но внасянето им се обезсмисля заради наложеното вето, което ГЕРБ ще подкрепи в пленарна зала.

Това, което винаги сме правили, е да работим за обществения интерес“, аргументира се Цветанов.

Припомняме, че спорните промени в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол бяха направени на 18-ти юли. Новите текстове доведоха да политически трусове в управляващото мнозинство. Тогава НФСБ, една от партиите в „Обединени патриоти“ и коалиционен партньор в управлението, дадоха брифинг, на който разкритикува управляващите от ГЕРБ заради нормативните промени. Повод за недоволството им стана новият чл. 32г, в който се казва, че специфични задължения за едно приватизирано дружество могат да бъдат вменявани за не повече от 5 години. Според тях така се спестява на Кирил Домусчиев дълг от 58 млн. лева, които той трябва да плати на държавата по силата на съдебно решение.

Питайте Бойко Борисов по какъв начин е зависим от братя Домусчиеви“, призова тогава народният представител Валентин Касабов.

Президентът Румен Радев връща за ново обсъждане приетите промени с аргумента, че те ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.

От своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пък разпореди на парламентарната група на партията да изработи нова поправка в закона, за да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама