Различното обяснение за появата на живота на Земята

19:10, 03 авг 18 / Любопитно 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дали човешкият живот е възникнал на нашата планета или някъде другаде? Екип от учени предлага друга, противоречива теория – панспермия.

Думата "панспермия" произлиза от гръцки език и буквално означава "семена навсякъде". Според хипотезата за панспермията семената на живота съществуват навсякъде във Вселената и пътуват през нея от едно място към друго. Последователите ѝ вярват, че животът на Земята се е появил именно чрез тези семена.

Екипът от учени предполага, че сфера от микроскопичен биоматериал, който се намира в горната част на нашата стратосфера, може да се приеме като доказателство, че някоя от по-развитите извънземни раси умишлено е зародила живота на Земята преди милиони години.

В тази теория се твърди, че животът на нашата планета не е възникнал нито като някакъв инцидент, нито като естествен процес, а е пряк резултат от интервенция от друг свят. Теорията се основава на твърдението, че малка сфера от метал, която излъчва лепкав биологичен материал от своя център, е устройството, с което е зароден земният живот.

Последователите ѝ смятат, че по този начин животът е изпратен на Земята от
неизвестна цивилизация, с цел да поддържа нашата планета жива. И въпреки че панспермията звучи като научната фантастика, със сигурност не може да бъде изключена като предполагаема теория за първоначалното зараждане на земния живот.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама