Папа Франциск изпрати писмо на бившия бразилски президент Лула да Силва в затвора

14:30, 03 авг 18 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск написа на ръка кратко послание до Луиз Инасио Лула да Силва на страница в сборник с интервюта на бившия бразилски президент, който е в затвора по обвинения в корупция. Това съобщи службата за връзки с обществеността на бившия лидер, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"На Луиз Инасио Лула да Силва с моята благословия и молба да се моли за мен, Франциск", написа светият отец на заглавната страница на книгата "Истината ще победи", отпечатана през март.

Книгата му беше занесена от бившия министър на външните работи при управлението на Лула, Селсо Аморим, на аудиенцията му във Ватикана в четвъртък.

Лула получи в затвора снимка на ръкописното послание на папата. 

Селсо Аморим беше придружен от бившия аржентински министър Алберто Фернандес и от бившия чилийски сенатор Карлос Оминами.

Аудиенцията продължила малко повече от час, каза Аморим във видео, публикувано в официалния профил на Лула във Фейсбук.

"Основната тема беше положението на президента Лула, което той следи с интерес и безпокойство", посочи Аморим, наричайки срещата с папата "историческа".

72-годишният бивш президент изтърпява присъда от 12 години и един месец в затвора в южния град Куритиба за пасивна корупция и пране на пари.

Лидерът на лявата Партия на трудещите се, който беше президент на Бразилия от 2003 до 2010 г., не се признава за виновен и се смята за жертва на заговор, който да осуети участието му на президентските избори през октомври, на които според допитвания би събрал 30 процента от гласовете.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама