Световният шампион на скок височина Данил Лисенко няма да участва в Берлин

17:50, 03 авг 18 / Спорт 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от фаворитите за титлата във високия скок на предстоящото Европейско първенство по лека атлетика на открито - Данил Лисенко, няма да бъде допуснат до участие на шампионата, съобщиха от Международната атлетическа федерация (IAAF) днес.

21-годишният Лисенко бе един от 74-та руснаци, които имат право да участват на международни състезания под неутрален флаг, въпреки продължаващото наказание на Русия след големия допинг скандал от 2015 година. Световният шампион на закрито обаче е нарушил антидопинговите правила на IAAF, като не е дал информация за местонахождението си на антидопинговите власти и не е бил наличен за извънсъстезателна проверка.

По този начин Лисенко губи статута си на неутрален атлет и няма да участва на Европейското първенство в Берлин, което ще се проведе от 6 до 12 август.

Самият Лисенко призна своята грешка и изрази разочарованието си от случилото се. "Изключително разстроен съм, но мога да виня само себе си, никой друг. Това, разбира се, не е краят на моята кариера. Ще продължа да тренирам и ще чакам справедливо решение по моя случай", сподели скачачът пред официалния сайт на Руската атлетическа федерация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама